Purschuim verwijderen! Tips en trucs!

Op deze pagina tref je de mogelijkheden aan om purschuim te verwijderen, niet makkelijk wel mogelijk.

pur verwijderen afbeeldingPurschuim is een prettig materiaal om te verwerken toch kan dit weleens mis gaan en krijg je het purschuim bijvoorbeeld aan je handen. Met name als je een purpistool vervangt op een lege purbus kan het voorkomen dat dit niet helemaal goed gaat. De problemen kunnen onstaan doordat het purpistool bijvoorbeeld niet hard genoeg op het ventiel van de purschuim bus wordt gedrukt. Als je dit niet doet bestaat de kans dat het purschuim vrij komt of dat zelfs de hele bus purschuim rond gaat spuiten.

Verwijderen van purschuim op de huid

Purschuim heeft de uitwerking om hard te worden, dat is geen verassing. Echter als je purschuim op je handen (beter gezegd huid) krijgt is het zaak niet te wachten tot het purschuim uitgehard is. Dan is het verwijderen van het purschuim een bijna onmogelijke klus namelijk en loop je met purschuim op je handen rond wat er zwart uit gaat zien. Als je purschuim op je huid krijgt is de tip om direct met nagellak remover aan de slag te gaan, laat het vooral niet uitharden! Mocht het purschuim wel hard zijn geworden dan kun je proberen flink te schrobben, omdat in principe het purschuim van de opperhuid verwijderd zal moeten worden. Je opperhuid vervangt zich echter ook vanzelf dus na enkele dagen (tot soms wel een week!) zie je er bijna niets meer van

Overtollig purschuim verwijderen

verwijderen afbeeldingWanneer je, je vergist hebt in de uitzettende werking van purschuim kan het voorkomen dat je teveel purschuim hebt gebruikt. Dit hoeft niet perse verwijderd te worden als het niet in het zicht is, is dit wel het geval wacht dan in ieder geval totdat het purschuim goed is uitgehard. Raadpleeg hiervoor de beschrijving op het etiket van de bus purschuim. Om de pur te verwijderen gebruik je een scherp stanleymes of iets wat daarop lijkt. Op die manier kun je zelf op een figuurlijke manier het purschuim verwijderen. Let altijd goed op het uitzettende vermogen van het door jou gekozen purschuim! Dit voorkomt problemen met de verwerking van het purschuim. Het ene merk purschuim zet nu eenmaal meer uit dan het andere merk. een goed merk purschuim is verkrijgbaar bij De Isolatieshop. Zij kunnen je ook informeren over de verwerking van het purschuim.